Xeloda – χρήσεις, κίνδυνοι για την υγεία και παρενέργειες

Το Xeloda είναι ένα φάρμακο που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον, το Xeloda χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού ή του παχέος εντέρου που έχει ήδη εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Μην πάρετε το Xeloda εάν έχετε σοβαρή νεφρική νόσο ή μια μεταβολική διαταραχή που ονομάζεται ανεπάρκεια αφυδρογονάσης της διυδροπυριμιδίνης (ανεπάρκεια DPD).

Η γενική ονομασία του Xeloda είναι καπεσιταβίνη.

Γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία ή ανεπιθύμητες ενέργειες του Xeloda

Το Xeloda μπορεί να προκαλέσει κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:

Δυσκοιλιότητα, πόνος στο στομάχι ή στομαχικές διαταραχές
Ήπιο δερματικό εξάνθημα
Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια
Αίσθημα κόπωσης

Μπορεί να χρειαστείτε άμεση ιατρική φροντίδα εάν εμφανίσετε τις ακόλουθες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες:

Πόνο στο στήθος ή πίεση
Ανατριχίλα, πυρετός, πονόλαιμος ή άλλα σημάδια λοίμωξης
Σκουρόχρωμα ούρα
Διάρροια
Γρήγορος καρδιακός παλμός
Πληγές στο στόμα
Ναυτία
Πόνος, ξεφλούδισμα του δέρματος, ερυθρότητα ή πρήξιμο στις παλάμες και τα πέλματα των ποδιών σας
Εμετός

Κατάλογος των οργάνων που ενδέχεται να επηρεαστούν από το Xeloda

Μια οξεία υπερδοσολογία του Xeloda μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές:

Καταστολή του μυελού των οστών
Διάρροια
Γαστρεντερικός ερεθισμός και αιμορραγία
Ναυτία
Εμετός

Το φάρμακο μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Τα σημάδια μιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, κνίδωση ή πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πάρει υπερβολική ποσότητα αυτού του φαρμάκου, συμβουλευτείτε αμέσως έναν ιατρό.
Τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά που έχουν παρόμοιες επιδράσεις με το Xeloda

Τα παρακάτω τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά έχουν παρόμοια αποτελέσματα με το Xeloda και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου:

Μπρόκολο – Το μπρόκολο είναι ένα σταυρανθή λαχανικό που είναι γεμάτο φυτοχημικά. Περιέχει επίσης τα αντιοξειδωτικά γλυκοραφανίνη και ινδόλη-3-καρβινόλη που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του στομάχου και του προστάτη. Το μπρόκολο είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Τα φυτοχημικά είναι ένζυμα ευαίσθητα στη θερμότητα, γι’ αυτό τρώτε μπρόκολο ωμό ή λευκασμένο όποτε μπορείτε.

Πράσινο τσάι – Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που είναι πιο ισχυρές από τη βιταμίνη C όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες. Πίνετε πράσινο τσάι καθημερινά για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου. Επιπλέον, το πράσινο τσάι μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μπορεί ακόμη και να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

Ωμό σκόρδο – Το σκόρδο και άλλοι συγγενείς της οικογένειας των allium, όπως τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η αλλικίνη που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών από το σώμα. Το σκόρδο μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανοσία και είναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό. Αφού ψιλοκόψετε ή συνθλίψετε το σκόρδο, αφήστε το να ξεκουραστεί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ωμό ή προσθέστε το σε διάφορα πιάτα.

Θεραπεία και επιλογές διαχείρισης των παρενεργειών του Xeloda

Οι ακόλουθες θεραπείες και επιλογές διαχείρισης μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των παρενεργειών που σχετίζονται με το Xeloda, όπως ο πόνος στο στομάχι:

Χαμομήλι – Το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του εμετού και να καταπραΰνει το αναστατωμένο στομάχι. Το βότανο μπορεί να λαμβάνεται αποξηραμένο και να παρασκευάζεται σε τσάι ή να λαμβάνεται από το στόμα ως συμπλήρωμα.

Λιναρόσπορος – Ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα και τον κοιλιακό πόνο. Ο λιναρόσπορος μπορεί να καταναλωθεί είτε ως έλαιο λιναρόσπορου είτε ως αλεσμένος λιναρόσπορος.

Τζίντζερ – Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τη ναυτία και τον εμετό, δύο κοινά συμπτώματα ενός στομαχικού επεισοδίου. Καταναλώστε τζίντζερ ωμό, μαγειρεμένο, βρασμένο σε ζεστό νερό ως τσάι ή ως συμπλήρωμα. Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή μεγάλη χειρουργική επέμβαση, επειδή αυτές οι θεραπείες συχνά προκαλούν σοβαρή ναυτία και εμετό. Καταναλώστε ένα γραμμάριο τζίντζερ καθημερινά πριν υποβληθείτε σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση για να ελαχιστοποιήσετε τη σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων.

Στην εποχη μας υπαρχουν πολλες νεοι μεθοδοι θεραπειας , γνωριστε τα παλμικα προιοντα του δικτυου θεραπειας και προστασιας , το νεο μονοπατι υγειας που μπορει να μας θεραπευσει με απολυτα φυσικο τροπο

Συμπληρωστε την φορμα για να ειστε μερος αυτης της καταπληκτικης διαδικασιας ιασης ! Θα δωσετε την ευκαιρια στον εαυτο σας να βοηθηθει αλλα θα βοηθησετε και αλλους συνανθρωπους μας να νικησουν τα χρονια προβληματα τους


The post Xeloda – χρήσεις, κίνδυνοι για την υγεία και παρενέργειες appeared first on Κατοχικά Νεα.



from Κατοχικά Νεα https://ift.tt/3E3wxNw

0 التعليقات:

Δημοσίευση σχολίου