Ανεύρυσμα ιγνυακής αρτηρίας – αιτίες, παρενέργειες

Το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας εμφανίζεται όταν το τοίχωμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας, η οποία τροφοδοτεί με αίμα την άρθρωση του γόνατος, τον μηρό και τη γάμπα, εμφανίζει διόγκωση και εξασθενεί.

Αν και η ακριβής αιτία του ανευρύσματος της ποδοκνημιαίας αρτηρίας παραμένει άγνωστη, πιστεύεται ότι συνδέεται με την αθηροσκλήρωση/συγκέντρωση πλάκας στις αρτηρίες. Τραύμα στην αρτηρία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεύρυσμα της ποδοκνημικής αρτηρίας.

Γνωστές παρενέργειες του ανευρύσματος της ποδοκνημιαίας αρτηρίας

Οι συνήθεις παρενέργειες που προκαλούνται από την πάθηση συνήθως περιλαμβάνουν:

Οίδημα/συγκέντρωση υδαρών υγρών στο κάτω μέρος του ποδιού
Πόνος στο πόδι
Γάγγραινα/θανάτωση ιστών- Αυτό συχνά απαιτεί κάποια μορφή ακρωτηριασμού.
Πόνος πίσω από το γόνατο
Πόνος ή μούδιασμα στο πόδι
Έλκη/επίπονες πληγές στο δέρμα των ποδιών που δεν επουλώνονται

Οι παράγοντες κινδύνου για το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Το υπερβολικό βάρος
Κάπνισμα
Οικογενειακό ιστορικό καρδιακής ή αγγειακής νόσου
Να έχει γίνει ανακατασκευή αιμοφόρων αγγείων σε ένα ή και στα δύο πόδια
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης

Συστήματα του σώματος που βλάπτονται από το ανεύρυσμα της ιγνυακής αρτηρίας

Το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές

Θρόμβος αίματος – Ένας ασθενής με θρόμβο αίματος μπορεί να χρειαστεί ακρωτηριασμό του ποδιού.
Απειλητική για τη ζωή και ανεξέλεγκτη αιμορραγία – Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ένα ανεύρυσμα της ιγνυακής αρτηρίας σπάσει.

Τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά που μπορεί να προλάβουν το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας

Τα ακόλουθα τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του ανευρύσματος της ποδοκνημιαίας αρτηρίας ή συναφών καταστάσεων, όπως η αθηροσκλήρωση:

Λιπαρά ψάρια – Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των διαταραχών του καρδιακού ρυθμού, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της φλεγμονής και των επιπέδων τριγλυκεριδίων. Οι πηγές περιλαμβάνουν γαύρο, ρέγγα, σκουμπρί, σαρδέλες και σολομό.

Βότανα και μπαχαρικά – Τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα του σώματός σας από ασθένειες. Οι πηγές περιλαμβάνουν το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά.
Φυλλώδη λαχανικά – Τα φυλλώδη λαχανικά όπως η ρόκα, τα παντζάρια, το λάχανο, το μαρούλι και το σπανάκι έχουν νιτρικά άλατα, μια μορφή αζώτου που αυτά τα λαχανικά απορροφούν από το έδαφος. Κατά τη διάρκεια της πέψης, τα νιτρικά μετατρέπονται σε ένα σημαντικό αέριο που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τσάι – Το μαύρο, το πράσινο και το τσάι oolong περιέχουν φυτικές ουσίες ή φλαβονοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της οξείδωσης στο σώμα. Αυτά τα τσάγια μπορούν να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις εμποδίζοντας την απορρόφηση της διαιτητικής χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Λαχανικά – Τα λαχανικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες, μέταλλα, ειδικά φυτοθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. Οι πηγές περιλαμβάνουν τα σπαράγγια, τις πιπεριές, το bok choy και τις ντομάτες.

Θεραπείες, σχέδια διαχείρισης για το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας

Οι θεραπευτικές επιλογές για το ανεύρυσμα της ποδοκνημιαίας αρτηρίας εξαρτώνται συνήθως από παράγοντες όπως η ηλικία του ασθενούς, η γενική κατάσταση της υγείας του και τα συμπτώματα. Οι επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συνιστούν συνήθως την αποκατάσταση ανευρυσμάτων της ποδοκνημιαίας αρτηρίας με διάμετρο μεγαλύτερη από 3 cm.

Οι πιθανότητες επιτυχίας της θεραπείας της πάθησης εξαρτώνται από την κατάσταση των αρτηριών και από το πόση βλάβη έχει προκαλέσει η πήξη του αίματος.

Οι μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν:

Ενδοαγγειακές τεχνικές – Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του θρόμβου αίματος από το να ταξιδέψει και να φράξει τις αρτηρίες του ποδιού και τη ρήξη ενός ανευρύσματος.
Χειρουργική επέμβαση – Αυτή η διαδικασία αποσκοπεί στην αφαίρεση ενός ανευρύσματος από την κυκλοφορία με την προσαγωγή/αποσύνδεση της αρτηρίας πάνω και κάτω από αυτό.
Θρομβόλυση – Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των αρτηριών κατάντη ενός ανευρύσματος και στην επαναλειτουργία ενός αποφραγμένου ανευρύσματος. Αυτό δεν θεραπεύει ένα ανεύρυσμα, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση των αρτηριών για την προετοιμασία της κύριας θεραπείας της πάθησης.

Στην εποχη μας υπαρχουν πολλες νεοι μεθοδοι θεραπειας , γνωριστε τα παλμικα προιοντα του δικτυου θεραπειας και προστασιας , το νεο μονοπατι υγειας που μπορει να μας θεραπευσει με απολυτα φυσικο τροπο

Συμπληρωστε την φορμα για να ειστε μερος αυτης της καταπληκτικης διαδικασιας ιασης ! Θα δωσετε την ευκαιρια στον εαυτο σας να βοηθηθει αλλα θα βοηθησετε και αλλους συνανθρωπους μας να νικησουν τα χρονια προβληματα τους


The post Ανεύρυσμα ιγνυακής αρτηρίας – αιτίες, παρενέργειες appeared first on Κατοχικά Νεα.



from Κατοχικά Νεα https://ift.tt/3rfpg9F

0 التعليقات:

Δημοσίευση σχολίου