Qvar – χρήσεις, κίνδυνοι για την υγεία και παρενέργειες

Το Qvar (γενική ονομασία: βεκλομεθαζόνη) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αναστολή της απελευθέρωσης ουσιών στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή. Ταξινομείται ως στεροειδές και χρησιμοποιείται για την πρόληψη κρίσεων άσθματος σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω.

Το Qvar δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας κρίσης άσθματος που έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν θα δράσει αρκετά γρήγορα για τη θεραπεία μιας συνεχιζόμενης κρίσης άσθματος. Συνιστάται η χρήση ενός ταχείας δράσης εισπνεόμενου φαρμάκου όταν συμβαίνει αυτό.

Γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία, ανεπιθύμητες ενέργειες του Qvar

Τα άτομα με τις ακόλουθες παθήσεις θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσουν τη θεραπεία με Qvar.

Βακτηριακή, μυκητιασική ή ιογενής λοίμωξη οποιουδήποτε είδους
Ενεργή φυματίωση που δεν έχει αντιμετωπιστεί
Λοίμωξη από έρπητα, ειδικά στα μάτια
Οστεοπόρωση ή χαμηλή οστική πυκνότητα
Αδύναμο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
Καταρράκτης, γλαύκωμα και αυξημένη πίεση στα μάτια

Οι γυναίκες που είναι έγκυες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν χρησιμοποιήσουν το Qvar. Ωστόσο, όσες θηλάζουν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το Qvar, καθώς μπορεί να βλάψει το θηλάζον μωρό.

Τα άτομα που χρησιμοποιούν το Qvar δεν πρέπει να πλησιάζουν άτομα που είναι άρρωστα ή έχουν λοιμώξεις, ιδιαίτερα εκείνα με ανεμοβλογιά ή ιλαρά. Η τελευταία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές και ακόμη και απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές για όσους βρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή με στεροειδή.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Qvar συνήθως περιλαμβάνουν:

Μόλυνση από ζυμομύκητες στο στόμα
Πονοκέφαλοι
Πονόλαιμος
Μια ρινική καταρροή, που συνοδεύεται από πόνο στα ιγμόρεια και ερεθισμό στη μύτη

Εάν παρατηρηθούν τα ακόλουθα, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Σημάδια σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης – δυσκολία στην αναπνοή, κνίδωση, πρήξιμο
Συριγμός, πνιγμός και άλλα αναπνευστικά προβλήματα αμέσως μετά τη χρήση του φαρμάκου
Επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος
Εμφάνιση λευκών κηλίδων ή πληγών στο στόμα ή στα χείλη
Προβλήματα όρασης, συμπεριλαμβανομένης της θολής όρασης, της όρασης σήραγγας, του πόνου στα μάτια ή της εμφάνισης φωτοσκιάσεων γύρω από φώτα
Σημάδια λοίμωξης – πυρετός, ρίγη, πόνοι ή έμετος
Χαμηλές ορμόνες των επινεφριδίων – ακραίος λήθαργος, αδυναμία και αίσθημα ζαλάδας

Συστήματα του σώματος που επηρεάζονται από το Qvar

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Qvar μπορεί να βλάψουν το ενδοκρινικό, το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό, το νευρικό, το μυοσκελετικό και το καρδιαγγειακό σύστημα του σώματος.
Βότανα, θρεπτικά συστατικά που έχουν παρόμοιες επιδράσεις με το Qvar

Ορισμένα βότανα και μέταλλα που έχουν αποτελέσματα συγκρίσιμα με το Qvar και άλλα στεροειδή περιλαμβάνουν:

Lobelia. Προσθέστε μισό σταγονόμετρο βάμματος λοβελίας σε ένα φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου και πιείτε το ή εφαρμόστε το τοπικά στο στήθος.

Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου. Για να αποκτήσετε την ικανότητά του να καθαρίζει τους αεραγωγούς, βάλτε το σε έναν διαχυτήρα, σε ένα μπολ με νερό που αχνίζει ή ακόμα και στο πάτωμα ενός ντους.
Μαγνήσιο. Έχει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τον καθαρισμό των αεραγωγών.

Μουρουνέλαιο. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στη μείωση των περιπτώσεων άσθματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τσουκνίδα. Η λήψη κατεψυγμένης τσουκνίδας πριν από την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης κρίσης άσθματος.
Κουρκουμάς. Ένα ασφαλές και γεμάτο θρεπτικά συστατικά μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας κρίσης.

Είναι επίσης καλύτερο να εξαλείψετε τις χρωστικές ουσίες τροφίμων και τη γλουτένη από τη διατροφή για να αξιοποιήσετε πλήρως την ισχύ αυτών των βοτάνων στη θεραπεία του άσθματος.
Θεραπείες για τις παρενέργειες του Qvar

Η παρενέργεια ορόσημο μετά τη λήψη του Qvar είναι ο πονόλαιμος. Ακολουθούν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης.

Αλάτι και ζεστό νερό. Η ανάμειξη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι μέτρια ζεστό νερό και η γαργάρα με αυτό βοηθά στην ανακούφιση από το αίσθημα καύσου που συνοδεύει τον πονόλαιμο και προάγει τη γρήγορη επούλωση των φλεγμονωδών βλεννογόνων.
Λεμόνι και νερό. Ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι σε ένα φλιτζάνι νερό είναι μια διάσημη σπιτική θεραπεία για τον πονόλαιμο: Ο στυπτικός χυμός δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για τους ιούς και τα βακτήρια, ενώ βοηθά στη συρρίκνωση των πρησμένων ιστών του λαιμού.
Πράσινο τσάι. Είναι γνωστό ότι καταπολεμά τις λοιμώξεις με φυσικό τρόπο και οι γαργάρες με λίγο από αυτό μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τα βακτήρια στο λαιμό.

Στην εποχη μας υπαρχουν πολλες νεοι μεθοδοι θεραπειας , γνωριστε τα παλμικα προιοντα του δικτυου θεραπειας και προστασιας , το νεο μονοπατι υγειας που μπορει να μας θεραπευσει με απολυτα φυσικο τροπο

Συμπληρωστε την φορμα για να ειστε μερος αυτης της καταπληκτικης διαδικασιας ιασης ! Θα δωσετε την ευκαιρια στον εαυτο σας να βοηθηθει αλλα θα βοηθησετε και αλλους συνανθρωπους μας να νικησουν τα χρονια προβληματα τους


The post Qvar – χρήσεις, κίνδυνοι για την υγεία και παρενέργειες appeared first on Κατοχικά Νεα.



source https://katohika.gr/farmaka/qvar-chriseis-kindynoi-gia-tin-ygeia-kai-parenergeies/

0 التعليقات:

Δημοσίευση σχολίου