Όταν ο απόστολος Παύλος και ο Σωκράτης “αναζητούσαν” το θάνατο

Αλήθεια ο χριστιανός έχει διαβάσει και αν ναι έχει καταλάβει τα λόγια του Απόστολου Παύλου στην προς Εβραίους επιστολή;

 

14. Οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν.

14. Γιατί δεν έχουμε εδώ μόνιμη πολιτεία, αλλά λαχταρούμε τη μελλοντική.

 

Τι σημαίνει λαχταρούμε τη μελλοντική; Σημαίνει ότι θέλουμε την ουράνια βασιλεία όπως μας είπε ο Χριστός. Σημαίνει ότι απορρίπτουμε αυτό το κόσμο. Σημαίνει ότι δεν έχει αξία για εμάς πλέον ο πολιτισμός που προσφέρουν.

 

Τι γίνεται όμως όταν αυτά έχουν ειπωθεί και από φιλοσόφους; Ναι αυτούς που τους λένε αρκετοί ειδωλολάτρες. Αυτούς που τους λένε άθεους και υλιστές.

 

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης στο περί ψυχής :

 

«Όσοι καταπιάνονται σωστά με τη φιλοσοφία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρουν είδηση οι άλλοι ότι το μόνο πράγμα στο οποίο επιδίδονται είναι το να πεθαίνουν και ο θάνατος»

 

Πιο αναλυτικά, για όσους διαβάσουν όλο το περί ψυχής, ο Σωκράτης λέει πως η ψυχή μέσα στο σώμα δεν μπορεί να γνωρίσει τη πραγματική αλήθεια. Αυτό γιατί οι αισθήσεις λειτουργούν ως παραπλανητικές στην έρευνα αυτή για τη γνώση της αλήθειας. Επομένως ο φιλόσοφος δεν πρέπει να δυσανασχετεί όταν φτάνει στο θάνατο γιατί θα γνωρίσει αυτό που έψαχνε σε όλη του τη ζωή. Δηλαδή την αλήθεια όταν η ψυχή φύγει από το σώμα. Είχε γνώση ο Σωκράτης ότι ζούμε σε ένα Μάτριξ όπως άλλωστε έχει περιγράψει και στο μύθο του σπηλαίου που έφτασε στις μέρες μας μέσω του Πλάτωνα.

Επομένως που καταλήγουμε; Και ο <<πραγματικός>> χριστιανός και ο <<πραγματικός>> φιλόσοφος αναζητούν το θάνατο. Όχι την αυτοκτονία καθώς όχι μόνο στο χριστιανισμό απαγορεύεται αλλά και στη φιλοσοφική άποψη του Σωκράτη επίσης δεν πρέπει να επιλέγεται η αυτοκτονία.

 

Δηλαδη για τον Σωκράτη η αυτοκτονία ήταν ανεπίτρεπτη. Γι’ αυτόν, o άνθρωπος είναι ιδιοκτησία του θεού, και μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να τον θανατώσει ή να του ζητήσει να πεθάνει. Όπως λοιπόν στην περίπτωση που ένας σκλάβος αυτοκτονούσε χωρίς την άδεια ή την επιθυμία του ιδιοκτήτη του να πεθάνει, ο ιδιοκτήτης θα οργιζόταν και, αν μπορούσε, θα τιμωρούσε τον δούλο, «ίσως λοιπόν υπό αυτήν την έννοια δεν είναι παράλογο που δεν πρέπει κανείς να αυτοκτονεί πριν στείλει ο θεός κάποιαν ανάγκη, όπως αυτή σε μένα τώρα» απόσπασμα από το περί ψυχής και αυτό.

 

Αναλογιστείτε τα ανωτέρω και σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που σας θέλουν δεμένους με το Μάτριξ. Κολλημένους με τα όσα προσφέρει ο πολιτισμός τους.

 

Άθεοι, υλιστές, ιερατεία και πόσοι άλλοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σας πείσουν ότι αυτός ο πολιτισμός έχει αξία και σε αυτό το πολιτισμό πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

 

Μην ξεχάσουμε τα ιερατικά λόγια που ειπώθηκαν στη τηλεόραση πριν λίγο καιρό “εδώ το μπολι εκεί ο τάφος. Διαλέξτε.” Όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος όπως λέει του θεού σε θέλει εδώ.

 

Που είναι το εδώ όταν ο ίδιος ο απόστολος Παύλος λέει ότι πρέπει να λαχταρούμε τη μελλοντική πολιτεία, δηλαδή τη πατρίδα την ουράνια; Πόσοι ιεράρχες βάφτισαν ως και άγιο το εμβόλιο και θεόσταλτο;

 

Γιατί σας θέλουν εδώ; Γιατί εδώ έχουν εξουσία να κάνουν παιχνίδι. Στη φυλακή που έστησαν κάτω από τα μάτια του καθενός και μπήκε ένας ένας με τη θέληση του. Προφανώς δεν είναι εκπρόσωποι του Χριστού αλλά του άλλου…

 

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ (υλιστές, άθεοι κλπ). Αυτοί διάλεξαν ήδη στρατόπεδο με τα πιστεύω τους.

The post Όταν ο απόστολος Παύλος και ο Σωκράτης “αναζητούσαν” το θάνατο appeared first on Κατοχικά Νεα.



from Κατοχικά Νεα https://ift.tt/3lblo52

0 التعليقات:

Δημοσίευση σχολίου